En ledig dag utan stress

I mandags var vi lediga och kande for att ta det lungt en hel dag.
Vi akte till Blue Spring State Park. Det ar ett sotvattens drag inne i en state park.
Vattnet ligger konstant pa en temp mellan 22-23 grader. Svalkande skont! Kim tyckte det var kallt hehe. I Blue Spring overvintrar sjokor sa mellan den 15 november till mars nagon gang ar det forbjudet att vara i vattnet.
Vattnet var verkligen kristallklart! Man kunde se nastan hur langt som helst.
Vi hade med oss vara cyklop och hoppade i. Det var ganska svart att simma uppstroms, eftersom vi inte hade nagra simfotter..men det blev ju bra traning istallet :P

Det var stora trad pa botten av strommen som hade valt i vattnet for lange sen. Vi sag ett stim med stora, blaa fiskar som var drygt en halvmeter langa. Sen fanns det nagra mindre, nastan abborrliknade fiskar och en annan art med en lang nos nastan som en svardfisk fast sa klart mycket mindre.

Vi hade tankt att hyra en kanot och paddla lite, men omradet man fick paddla i var sa litet sa vi struntade i det.
Badade mer istallet.

Vi akte till Olive Garden och at lunch. Varan servitor var en kille som var med i ett metalband. Nar vi sa att vi var fran Sverige blev han skitglad. Han hade hort att metalscenen i Sverige, och ovriga Norden var stor sa han ville jattegarna till Sverige och spela.

Efter lunchen drog vi vidare till ostkusten, New Smyrna Beach. Hade ingen aning om vad det var forstalle..bara korde dit helt enkelt. Dar fanns en sandstrand med finkornig strand som var sa hart packad att bilar fick kora pa stranden. Det var stora vagor att bada i och vattnet var ganska stromt. Stannade dar ett par timmar innan vi akte tillbaka hem.

Var en skon dag, helt fri fran stress och en massa masten.


Blue Spring

Har kan man se hur klart vattnet ar. Det ser inte ut att vara sa djupt, men det ar nastan 2,5 meter.

Den har skylten satt vid trappan pa vag ner till bryggan :O

Stranden och livvaktstornet pa New Smyrna Beach.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0